Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onno Hoes snapt paparazzi niet

Onno Hoes kan geen begrip opbrengen voor paparazzi. “Wat ik nog steeds niet snap, is dat mensen anderen tegen hun zin fotograferen”, zegt hij.

Onno Hoes kan geen begrip opbrengen voor paparazzi. “Wat ik nog steeds niet snap, is dat mensen anderen tegen hun zin fotograferen”, zegt de burgemeester van Maastricht in HP/De Tijd. “Ik zou dat zelf nooit doen.” Hoes gaf eind vorig jaar toe aan zijn partner en roddelkoning Albert Verlinde dat hij gezoend had met de bijna dertig jaar jongere Ruud Schepers, nadat foto’s over de zoenpartij waren opgedoken.

“En daarbij: het interesseert mij ook niet of een bekende Nederlander ergens zit met iemand anders dan zijn echtgenoot”, gaat Hoes verder. “Ik snap echt niet wat mensen daar interessant aan vinden, en al helemaal niet waarom ze er dan een foto van maken.”

Ook met theater heeft Hoes, wiens man een eigen theaterproductiebedrijf runt, naar eigen zeggen weinig. “Over theater kan ik kort zijn: daar kom ik vooral omdat ik achter Albert aan hobbel. Stel, Albert maakt vier voorstellingen per jaar, dan ga ik een keer mee naar een try-out, dan ga ik mee naar de première en zie ik hem nog eens als ‘ie hier in Maastricht in het theater staat.” Hoes vindt cultuur politiek gezien interessanter dan privé. “Cultuur helpt me om mensen met elkaar te verbinden. Maar van nature ben ik eerlijk gezegd niet echt een cultuurliefhebber.”

De burgemeester heeft na het uitkomen van zijn affaire lange tijd het gevoel gehad dat hij door iedereen in de gaten werd gehouden. “Sinds de hele affaire heb ik een extra zintuig ontwikkeld waardoor ik minder relaxed door het leven loop dan daarvoor. De eerste weken nadat het nieuws naar buiten was gebracht, liep ik bijna paranoïde door de stad.”

[NOVUM]