Search
Close this search box.

Privéarchief Ramses Shaffy tentoongesteld

De afdeling Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam toont spullen van Ramses Shaffy. De tentoonstelling duurt van 7 maart tot en met 1 juni.

De afdeling Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam toont spullen uit het persoonlijke archief van Ramses Shaffy. Bij Ramses Shaffy, De Tentoonstelling kan het publiek van 7 maart tot en met 1 juni onder meer foto’s, persoonlijke documenten en kostuums van de zanger bewonderen.

Het archief van de in 2009 overleden Shaffy wordt sinds 2012 bij de Bijzondere Collecties beheerd. Een groot deel van de eigendommen worden voor het eerst tentoongesteld. Een van de grootste stukken op de tentoonstelling is de piano van Shaffy. Ook zijn aquarellen, die nooit eerder te zien waren, worden tentoongesteld.

Naast de privécollectie worden ook spullen uit het archief van Eye en het voormalige Theater Instituut Nederland aan het publiek getoond. Ook de familie Snellen, het pleeggezin waar de zanger een deel van zijn jeugd bij woonde, stelt documenten beschikbaar.

[NOVUM]