Zoek
Sluit dit zoekvak.

Regisseur Spike Jonze aangeklaagd wegens plagiaat

Spike Jonze heeft het idee voor zijn film Her gejat. Dat beweren twee mannen, die Jonze aanklagen wegens plagiaat. Her maakt kans op de Oscar voor beste film.

Spike Jonze heeft het idee voor zijn film Her gejat. Dat beweren althans twee mannen, die Jonze aanklagen wegens plagiaat. De twee zeggen een soortgelijk scenario in 2011 voorgelegd te hebben aan Jonze’s agentschap, schrijft entertainmentwebsite TMZ.

Sachin Gadh en Jonathan Sender kwamen drie jaar geleden op de proppen met het scenario voor Belv. Jonze’s agentschap zou het script hebben afgewezen. Desondanks zeggen de mannen hun werk te herkennen in Her, die in de race is voor de Oscar voor beste film.

Her gaat over een man die, nadat zijn relatie strandt, verliefd wordt op zijn virtuele assistent. In Belv komt een mobiele telefoon tot leven na een ongeluk met een magnetron. Volgens Gadh en Sender komen de scenario’s op verschillende punten overeen. Zo nemen de hoofdpersonages uit beide films hun geliefden mee in hun borstzak en onderzoeken zowel Her als Belv de menselijke psyche aan de hand van interacties met computers. Jonze heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen.

[NOVUM]