Search
Close this search box.

Van Damme ziet komische carrière wel zitten

Voor Jean-Claude Van Damme smaakte zijn nieuwste film Welcome to the Jungle naar meer. “Voor een volgende komedie met een goed script teken ik zo weer.”

Voor Jean-Claude Van Damme smaakte zijn nieuwste film Welcome to the Jungle naar meer. In de komedie speelt de ‘Muscles from Brussels’ een mentaal ontwrichte ex-marinier die persoonlijkheidstrainingen in de jungle leidt. “Dit was geweldig, voor een volgende komedie met een goed script teken ik zo weer”, zegt de acteur tegen Novum Nieuws.

In Welcome to the Jungle moest de cast werkelijk de jungle in trekken. “We hebben wekenlang op locatie gefilmd in Puerto Rico”, zegt de inmiddels 53-jarige Van Damme. “Ik kan me heus ergere dingen voorstellen, maar dat was soms gewoon afzien. Mijn personage Storm Rothchild duikt zijn trailer in. Ik had die luxe helaas niet.”

Maar het moeilijkst voor Van Damme was het om niet steeds in de lach te schieten. “Sommige van deze acteurs zijn echte komedieveteranen”, zegt de krachtpatser over tegenspelers als Adam Brody en Kristen Schaal. “Ik heb regelmatig een scène twintig keer opnieuw moeten opnemen. Ik wist soms niet meer waar ik het zoeken moest.”

Voor filmmakers die zelf graag een keer in de jungle willen werken, heeft Van Damme slechts één advies. “Zorg dat je een helikopter bij je hebt”, lacht hij. Welcome to the Jungle verschijnt woensdag in Nederland op dvd.

[NOVUM]