Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vanessa Mae genoot van olympische ervaring

Vanessa Mae heeft dinsdag genoten van haar debuut op de Spelen. De 35-jarige violiste uit Engeland kwam op ruim vijftig seconden van de winnaar binnen.

Vanessa Mae heeft dinsdag genoten van haar debuut op de Olympische Spelen. De 35-jarige violiste uit Engeland kwam op ruim vijftig seconden van de winnaar, als laatste van de skiesters die finishten, binnen op de reuzenslalom. “De ervaring om hier te zijn is geweldig”, zei Mae, die uitkomt voor Thailand, tegen de BBC.

De skiester werd geboren in Singapore en heeft een Chinese moeder en een Thaise vader. Ze groeide op in Londen en woont nu in het Zwitserse Zermatt. Mae was pas de derde persoon ooit die bij de Olympische Winterspelen uitkwam voor Thailand.

“Je hebt hier de elite van de skisport die naar beneden komt, en daarnaast nog een gekke, oude vrouw zoals ik”, liet de muzikant, die wereldwijd meer dan tien miljoen albums verkocht, weten. “Met de gebrekkige ervaring die ik heb op mijn leeftijd, ben ik blij dat ik beneden ben gekomen. Ik ben drie keer bijna gecrasht.”

De kersverse olympiër kende geen druk bij haar debuut. “Ik ben 35 en ben pas een paar maanden geleden begonnen met racen. Als je alles al op een jonge leeftijd doet, hou je geen leuke dingen over die je later nog kunt doen”, besluit Mae.

[NOVUM]