Advocaat wil Bieber weer ondervragen over Gomez

Justin Bieber is nog niet af van vragen over Selena Gomez. De advocaat van een paparazzo die door Biebers bodyguard is geslagen, wil de zanger nogmaals horen.

(Novum/AP) – Justin Bieber is nog niet af van vragen over zijn geliefde Selena Gomez. De advocaat van een paparazzo die door Biebers bodyguard is geslagen, wil de Canadese zanger nogmaals aan de tand voelen over Gomez. Bieber beende vorige week tijdens een verhoor woedend uit de kamer toen Gomez ter sprake werd gebracht.

Advocaat Mark DiCowden zegt dat hij ten onrechte geen gelegenheid kreeg om vragen te stellen over Gomez, met wie Bieber al jaren een knipperlichtrelatie heeft. De raadsman wil weten of Gomez ooit aanwezig was bij een ruzie tussen Biebers bodyguards en fotografen. De zanger zou zijn spierbundels herhaaldelijk opdracht hebben gegeven de paparazzi te mishandelen.

In verband met die beschuldigingen werd Bieber vorige week donderdag verhoord. Op beelden van de ondervraging is te zien dat de 20-jarige zanger tijdens het gesprek opstandig was, een arrogante houding leek aan te nemen en vragen ontweek. Nadat Gomez meerdere malen ter sprake was gekomen, schoot Bieber uit zijn slof. “Vraag me niet naar haar, vraag me niet naar haar”, tierde de zanger terwijl hij zijn biezen pakte en de verhoorkamer verliet.

DiCowden heeft een rechter gevraagd Bieber binnen een maand nogmaals te laten verhoren. Zijn cliënt, paparazzo Jeffrey Binion, eist een schadevergoeding van Bieber en een van zijn bodyguards. Die kreeg het in juni aan de stok met de fotograaf, volgens Binion handelde de beveiliger in opdracht van Bieber.

Bieber moet zich de komende weken vaker verantwoorden voor zijn gedrag. Volgende maand gaat zijn rechtszaak in Toronto verder. In de Canadese stad zou Bieber een limousinechauffeur hebben geslagen. Een rechter in Florida wil Bieber begin mei spreken. In de Amerikaanse staat werd Bieber eind januari gearresteerd wegens rijden onder invloed. Ook had hij geen geldig rijbewijs op zak en verzette Bieber zich bij zijn aanhouding.

Daarnaast lopen er nog verschillende onderzoeken tegen de zanger. Zo wordt hij in Los Angeles mogelijk vervolgd wegens vandalisme omdat hij eieren naar de woning van zijn buurman smeet.

[NOVUM]