Barack Obama op koers voor internetrecord

Webserie Between Two Ferns met Barack Obama is 15 miljoen keer bekeken. De aflevering gaat de 17,8 miljoen van die met Justin Bieber waarschijnlijk voorbij.

(Novum/AP) – Barack Obama’s optreden in de webserie Between Two Ferns is al vijftien miljoen keer bekeken. De aflevering van het ironische interviewprogramma, waarin de Amerikaanse president zogenaamd stevig aan de tand wordt gevoeld door komiek Zach Galifianakis, ging dinsdag online en is op weg naar een record.

De video is waarschijnlijk binnen afzienbare tijd meer dan 17,8 miljoen keer bekeken en gaat daarmee de aflevering met Justin Bieber voorbij. De baas van website Funnyordie, waarop de webserie is te zien, noemt Obama’s optreden in de talkshow een sleutelmoment voor het internet.

Between Two Ferns wordt opgenomen in een sobere studio waarbij interviewer en geïnterviewde plaatsnemen tussen twee varens. Wat volgt is een ongemakkelijk gesprek dat vaak leidt tot het wegstormen van de gast.

[NOVUM]