Clarkson gehekeld om ‘smakeloze’ vliegtuigtweet

Jeremy Clarkson heeft stevige kritiek gekregen na zijn tweet van een foto van zuurstofmaskers in een vliegtuig met daaronder “Vaarwel iedereen” geschreven.

Jeremy Clarkson heeft zich de woede op de hals gehaald van menig twitteraar door een grap te maken over het deze maand verongelukte Maleisische vliegtuig. Onder een foto van neergelaten zuurstofmaskers in een vliegtuig twitterde hij: “Vaarwel, iedereen.” Meteen daarna kreeg de copresentator van het autoprogramma Top Gear de wind van voren.

“Vind je dat nu werkelijk gepast, net nu bekend is gemaakt dat vlucht MH370 in zee is geland en niemand het heeft overleefd?”, twitterde iemand. Een ander verweet hem ‘de slechtst mogelijke timing’, weer een ander noemde Clarkson een eikel. “Dat komt vast doordat iemand de apparatuur in de war heeft gebracht door foto’s te nemen met zijn mobieltje”, was een van de mildste reacties.

Clarkson sloeg aanvankelijk terug met de opmerking “Ja jongens, en jullie dachten zeker dat dat toestel drie weken heeft rond gevlogen?” Daarna liet hij weten niet op de hoogte te zijn geweest van de feiten. “Hoe moest ik het laatste nieuws kennen terwijl ik zelf in een vliegtuig zat? Denk toch na.”

Maandag werd officieel bevestigd dat vlucht MH370 was verongelukt en dat alle 239 inzittenden waren omgekomen. Naar het wrak wordt nog steeds gezocht.

Presentator Piers Morgan dook meteen op de ontvouwende rel. Hij en Clarkson bakkeleien al tijden in de media. “Zeer beschamend”, twitterde Morgan over de foto en het onderschrift. “Als jij niet je smoel houdt, onthul ik dingen over jouw verleden die je heel vervelend zult vinden”, dreigde Clarkson vervolgens.

[NOVUM]