Crowe vindt kritiek op Noah grenzen aan stupiditeit

Russell Crowe is kwaad op de mensen die zijn nieuwste film Noah op voorhand neersabelen. De voorbarige kritiek grenst volgens hem aan ‘absolute stupiditeit’.

Russell Crowe is behoorlijk kwaad op de mensen die zijn nieuwste film Noah op voorhand neersabelen. Al tijdens de opnames raakte de verfilming van het Bijbelverhaal over de ark van Noach in opspraak bij gelovigen, omdat het wel erg losjes zou worden verteld. “Wat naar mijn mening grenst aan absolute stupiditeit”, vindt de acteur.

“Ruim een jaar krijgen we nu al erg harde kritiek van mensen die zich verbinden aan een mening die niet eens is gebaseerd op de film of het zien ervan, maar slechts een veronderstelling van wat het zou kunnen zijn of hoe slecht en fout het zou kunnen zijn in hun ogen”, motiveert Crowe in het tv-programma Good Morning America.

Crowe en Noah-regisseur Darren Aronofsky spraken vorige week met de paus over de ophef. Ook in een groot aantal moslimlanden is de film veelbesproken. Noah verschijnt daar niet in de bioscopen omdat die in tegenspraak is met de islam, die Noah als belangrijke profeet beschouwt. De film verschijnt deze week in de Verenigde Staten en op 10 april in Nederland.

[NOVUM]