Endemol maakt Indiase remake Warrior

De Indiase tak van de Nederlandse productiemaatschappij Endemol gaat een Indiase versie maken van het drama Warrior uit 2011. Dat schrijft Variety maandag.

De Indiase tak van de Nederlandse productiemaatschappij Endemol gaat een Indiase versie maken van het drama Warrior. Dat schrijft het Amerikaanse filmblad Variety maandag. Het Amerikaanse origineel uit 2011, met Tom Hardy, Joel Edgerton en Nick Nolte, gaat over twee broers die deelnemen aan een vechtsporttoernooi en elkaar in de finale tegenkomen.

“Boordevol actie en met zware emotionele thema’s als vergeving en familiebanden die standhouden wordt Warrior een kwaliteitsfilm met de allerhoogste productiewaarden”, zegt Deepak Dhar, directeur van Endemol India. De productiemaatschappij legt 51 procent van het budget in, de resterende 49 procent komt van filmmaatschappij Lionsgate.

“Warrior is het soort films dat lokaal kan worden geproduceerd en is gebaseerd op tijdloze thema’s die zeker aantrekkelijk zijn voor een breed publiek in India”, zegt een topman van coproducent Lionsgate. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de casting. De opnames staan gepland voor december.

[NOVUM]