Jonge acteurs vechten om hoofdrol Star Wars

Regisseur J.J. Abrams is driftig op zoek naar een hoofdrolspeler voor zijn film Star Wars VII. Hij heeft vijf jonge acteurs op het oog volgens Variety.

J.J. Abrams is driftig op zoek naar een hoofdrolspeler voor zijn film Star Wars VII. De regisseur heeft volgens het Amerikaanse filmblad Variety vijf jonge acteurs op het oog: Downton Abbey-ster Ed Speleers, Attack the Block-acteur John Boyega, Battleship-acteur Jesse Plemons en theateracteurs Matthew James Thomas en Ray Fischer.

Over de hoofdrol en het scenario wordt heftig gespeculeerd. Volgens de laatste berichten strijden de acteurs om een Jedi-rol. Abrams zou zo lang over zijn zoektocht naar een geschikte kandidaat doen omdat hij met de uitvoerend producenten kibbelt over de huidskleur van de hoofdrolspeler. Abrams wil graag een diverse cast.

Abrams herschreef met Lawrence Kasdan onlangs het scenario. In het script dat Michael Arndt oorspronkelijk had geschreven voor het zevende deel van Star Wars, speelden de kinderen van Han Solo en Princess Leia naar verluidt een hoofdrol. Abrams zou die rollen naar de achtergrond hebben gedirigeerd.

De 30-jarige Adam Driver, bekend van de serie Girls, werd onlangs aan de cast toegevoegd als slechterik. De nieuwe Star Wars film moet later dit jaar worden opgenomen in Londen. De film moet in december 2015 in de bioscopen draaien.

[NOVUM]