‘Mick Jagger en vriendin waren niet uit elkaar’

Mick Jagger en L’Wren Scott hadden hun relatie niet verbroken. “Dat verhaal is honderd procent niet waar”, zegt een woordvoerder van Jagger.

Mick Jagger en L’Wren Scott hadden hun relatie niet verbroken. “Dat verhaal is honderd procent niet waar”, zegt een woordvoerder van Jagger tegen entertainmentzender E! De Amerikaanse krant New York Post schreef dat de zanger en de modeontwerper, die maandag vermoedelijk zelfmoord heeft gepleegd, niet meer samen waren.

“Dat verhaal staat vol feitelijke onjuistheden”, vervolgt de woordvoerder. “Het is een vreselijke en onjuiste roddel in een heel nare tijd voor Mick.” De 49-jarige Scott, die sinds 2001 een relatie had met Jagger, werd in haar appartement in New York aangetroffen en zou zich hebben opgehangen aan een sjaal. Een afscheidsbrief werd niet gevonden.

Ingewijden zeggen dat de modeontwerper, die in 2006 haar eerste kledinglijn lanceerde, niet depressief overkwam. Wel zegde Scott in februari haar show af tijdens de Fashion Week in Londen. De geruchten gaan dat de modeontwerper een schuld van miljoenen dollars had.

De 70-jarige Jagger liet maandag via zijn woordvoerder weten ‘volledig gechoqueerd en kapot te zijn’ door het nieuws. De rocker is momenteel op tournee met de Stones en zegde het concert van woensdag in het Australische Perth af. Het eerstvolgende optreden staat gepland voor volgende week dinsdag in Sydney. Of die show wel doorgaat, is nog niet bekend.

The Rolling Stones verzorgen in juni ook een optreden op Pinkpop. Het festival heeft vooralsnog niets vernomen over het concert.

[NOVUM]