Nieuw album Michael Jackson in mei

Platenmaatschappij Epic Records en de nabestaanden van Michael Jackson brengen op 13 mei een nieuw album uit van de overleden King of Pop. De plaat heet Xscape.

Platenmaatschappij Epic Records en de nabestaanden van Michael Jackson brengen op 13 mei een nieuw album uit van de overleden King of Pop. De plaat heet Xscape en bevat acht nooit eerder uitgebrachte nummers van Jackson, schrijft muziekblad Billboard.

Timbaland heeft de cd voor het grootste gedeelte geproduceerd en L.A. Reid koos de nummers uit. “We zijn enorm trots en vereerd dat wij zijn muziek aan de wereld mogen presenteren”, zegt L.A. Reid in een verklaring.

Xscape is net als eerdere albums van Jackson, die in 2009 overleed, vernoemd naar een nummer. De titelsong werd geschreven en geproduceerd door Jackson en Rodney Jerkins. Van de plaat verschijnen een standaard- en een luxe versie.

Het is niet voor het eerst dat er postuum een album verschijnt van de King of Pop met niet eerder uitgebracht materiaal. Eind 2010 kwam Michael uit.

[NOVUM]