Nieuwe plaat U2 niet vertraagd

U2 loopt helemaal geen vertraging op bij het maken van zijn dertiende studioalbum. Volgens een woordvoerder ligt de band gewoon op schema.

U2 loopt helemaal geen vertraging op bij het maken van zijn dertiende studioalbum. Volgens een woordvoerder ligt de band gewoon op schema en verschijnt de opvolger van No Line on the Horizon uit 2009 dit jaar nog. Vorige week doken geruchten op dat de cd pas volgend jaar zou uitkomen.

“Het album van U2 is gepland voor dit jaar”, zei de woordvoerder tegen de Britse krant The Guardian. “Over de toerplannen wordt nog gepraat.” Eerder werd gezegd dat de tournee die vermoedelijk dit jaar van start zou gaan ook was uitgesteld.

Danger Mouse neemt, afgaande op recente interviews met U2, het grootste deel van de productie van de plaat op zich. Ook Ryan Tedder en Paul Epworth dragen een steentje bij.

[NOVUM]