Paus zegt afspraak met Crowe en Aronofsky af

Paus Franciscus heeft een afspraak met onder anderen acteur Russell Crowe en regisseur Darren Aronofsky afgezegd. De paus zou met de mannen praten over Noah.

Paus Franciscus heeft een afspraak met onder anderen acteur Russell Crowe en regisseur Darren Aronofsky afgezegd. De paus zou met de mannen om de tafel gaan vanwege de film Noah, die Aronofsky regisseerde en waar Crowe de hoofdrol in speelt. De afspraak is afgezegd omdat het Vaticaan geen zin had in het spektakel dat mogelijk zou ontstaan als de acteur en regisseur naar Rome zouden reizen, meldt het Amerikaanse filmvakblad Variety.

Hoewel de bijeenkomst nooit officieel werd bevestigd, was het plan dat de paus en de heren elkaar woensdag zouden treffen. De paus zou mogelijk 125 miljoen dollar schenken aan het bijbeldrama, dat het verhaal vertelt van Noach. Aronofsky zei eerder al dat de ontmoeting mogelijk niet zou plaatsvinden als de afspraak bekend werd gemaakt.

Noah, die in Nederland in april uitkomt, zorgt voor veel ophef bij verschillende religieuze groepen. Zo weigeren de Arabische landen Qatar, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten de film te vertonen en maakten gelovige Amerikanen zich druk omdat het verhaal niet bijbelgetrouw wordt verteld.

[NOVUM]