Pet Shop Boys maken lied van homorechtenspeech

De Pet Shop Boys hebben een speech van Panti Bliss, een Ierse dragqueen en homorechtenactivist, omgezet in een dancenummer. Het nummer is online te vinden.

De Pet Shop Boys hebben een speech van Panti Bliss, een Ierse dragqueen en homorechtenactivist, omgezet in een dancenummer. In zijn betoog, dat via Youtube de hele wereld over ging, sprak Bliss vorige maand zijn afkeur uit over homofobie in Ierland. De speech is inmiddels bijna 570 duizend keer bekeken.

Neil Tennant, die samen met Chris Lowe de Pet Shop Boys vormt en zelf op mannen valt, plaatste op de website van het duo een link naar de ode aan Bliss. Het nummer staat online als The Best Gay Possible en duurt ruim tien minuten.

“De Pet Shop Boys hebben een geweldige track gemaakt van mijn speech”, twitterde Panti Bliss, die eigenlijk Rory O’Neill heet. “Echt waar.”

[NOVUM]