Pharrell Williams en Will.i.am begraven strijdbijl

Pharrell Williams en Black Eyed Peas-zanger Will.i.am hebben hun ruzie om de merknaam I Am Other bijgelegd. De zangers hebben besloten te schikken.

Pharrell Williams en Black Eyed Peas-zanger Will.i.am hebben hun ruzie om de merknaam I Am Other bijgelegd. De zangers hebben besloten te schikken en stellen nu een overeenkomst op. Over de precieze afspraken doen beide partijen geen uitspraken, schrijft het entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter dinsdagavond.

Williams gebruikt de naam I Am Other voor een creatief collectief, waaronder hij onder meer kleding verkoopt. Toen hij de merknaam officieel wilde laten registreren, maakte Will.i.am bezwaar. Die vond dat de naam te sterk lijkt op die van zijn bedrijf, I.Am.Symbolic.

In juli spande Williams een proces aan waarmee hij feitelijk juridische duidelijkheid wilde. Ook gaf hij aan dat zijn merknaam I Am Other niet per se betrekking had op het bedrijf van Will.i.am. “De merknaam I Am Other betekent ‘ik ben iets anders'”, schreef Williams. “Het betekent in elk geval niet ‘ik ben Will’.”

In een tegenclaim stelde Will.i.am dat Williams wel vaker losjes omgaat met bestaande merknamen. Hij noemde diens platenlabel Star Trak Entertainment als voorbeeld. Vorig jaar liet Williams al weten de hele zaak eigenlijk te gek voor woorden te vinden en dat hij zaken liever gewoon uitpraat.

[NOVUM]