Smashing Pumpkins kondigt twee cd’s aan

The Smashing Pumpkins komt in een jaar met twee albums. Volgend jaar brengt de Amerikaanse rockband Monuments To an Elegy en Day for Night uit.

The Smashing Pumpkins komt volgend jaar met twee nieuwe albums. Volgend jaar verschijnen Monuments To an Elegy en Day for Night; het resultaat van een nieuw platencontract dat de Amerikaanse rockband heeft gesloten met maatschappij BMG. Dat staat op de website van het gezelschap onder leiding van Billy Corgan.

“Voor degenen die benieuwd zijn naar de sound, denk aan: gitaren, gitaren, gitaren en meer gitaren”, luidt de verklaring. De opnamesessie is reeds begonnen, want ‘er zijn al genoeg nummers geschreven, die klaar zijn om opgenomen te worden’.

The Smashing Pumpkins is bekend van hits als 1979, Tonight, Tonight en The End Is the Beginning Is the End. Het tot dusver laatste album van de band was Oceania uit 2012.

[NOVUM]