The Common Linnets treden als veertiende op

The Common Linnets maken als veertiende van de zestien deelnemers hun opwachting tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen.

The Common Linnets maken als veertiende van de zestien deelnemers hun opwachting tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen. Dat heeft de organisatie maandag bekendgemaakt.

Het gelegenheidsduo, dat bestaat uit Waylon en Ilse DeLange, beklimt op 6 mei met het liedje Calm after the Storm het podium na Portugal. The Common Linnets wordt opgevolgd door Montenegro. De tweede halve finale vindt op 8 mei plaats en de finale wordt twee dagen later gehouden.

Een vakjury en het Europese publiek bepalen welke tien landen per halve finale mogen optreden tijdens de finale. Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Groot-Brittannië staan automatisch in de finale.

[NOVUM]