Waylon ziet songfestivalnummer als best mogelijke

Waylon vindt dat hij en Ilse DeLange ‘niet beter kunnen’ dan Calm after the Storm. Op het songfestivalnummer kwam na de versie in DWDD veel kritiek.

Waylon vindt dat hij en Ilse DeLange ‘niet beter kunnen’ dan Calm after the Storm. Op het songfestivalnummer, dat het gelegenheidsduo donderdag officieel presenteerde, kwam na een akoestische versie in De Wereld Draait Door veel kritiek. “Het kan niet beter”, reageerde Waylon op Radio 2 op de kritiek.

De 33-jarige zanger maakt zich geen enkele zorgen over de concurrentie tijdens het Eurovisie Songfestival. “Wat wij doen staat al vast, dus wat zij doen maakt dan niet uit.” Veelgehoorde kritiek is dat Calm after the Storm niet opzwepend genoeg is voor het festival, dat dit jaar plaatsvindt in Denemarken. “Je ontkomt niet aan de reacties”, reageerde Waylon nuchter.

Volgens de zanger staat het songfestivalnummer voor de band die Nederland met countrymuziek heeft. “Als mensen vragen: wat heeft Nederland met countrymuziek? Dit heeft Nederland met countrymuziek”, zei Waylon over het muziekgenre dat vooral in de Verenigde Staten populair is.

DeLange vertelde dat ze de singleversie van Calm after the Storm beter uit de verf vindt komen dan de akoestische versie die ze woensdag speelde in De Wereld Draait Door. Volgens de 36-jarige zangeres komt de samenzang beter over. “Zo vergroten we de dynamiek”, legde ze uit. Waylon vindt het vooral leuk om mee te doen aan het liedjesspektakel met zo’n eigen nummer. “Je kunt jezelf overstijgen.”

[NOVUM]