Yes-R wil familie liever niet in tehuis

Yes-R zou zijn familieleden liever niet in een zorginstelling plaatsen, maar ze zelf onder zijn hoede nemen als dat nodig is. “Ik kom uit een andere cultuur.”

Yes-R wil zijn familieleden het liefst niet in een zorginstelling plaatsen, maar ze zelf onder zijn hoede nemen als ze zorg nodig hebben. “Ik kom natuurlijk uit een andere cultuur”, zegt de rapper, die een Egyptische vader en een Marokkaanse moeder heeft, tegen Novum Nieuws.

“Maar als het toch moet, dan het liefst in Nederland”, gaat de 27-jarige Yes-R verder. “Hier weet je zeker dat de zorg goed is. De situatie moet het ook toelaten. Als ik iemand opvang bij mij thuis en ik ben de hele dag aan het werk, heeft dat ook geen zin.”

Yes-R stak donderdag de handen uit de mouwen bij woonzorgcentrum De Hoven in aanloop naar de Nationale Week van Zorg en Welzijn. “Het was tof om deel uit te maken van zo’n team voor een dag”, aldus de rapper, die ook een ‘ode aan mensen die werken in zorg en welzijn’ opnam met André van Duin en Eric van Tijn. “Petje af voor die mensen.”

[NOVUM]