Willem-Alexander viert eerste verjaardag als koning

Willem-Alexander viert zondag zijn eerste verjaardag als koning. Willem-Alexander, die 47 jaar oud is geworden, viert de dag in huiselijke kring.

Willem-Alexander viert zondag zijn eerste verjaardag als koning. De koning, die 47 jaar oud is geworden, viert de dag in huiselijke kring. Dat liet de Rijksvoorlichtingsdienst weten.

Op de dag voor de verjaardag van Willem-Alexander vond de eerste Koningsdag plaats. Koningsdag wordt vanaf volgend jaar op de verjaardag van de koning gehouden, maar was dit jaar naar voren gehaald omdat het anders op een zondag zou zijn.

De koninklijke familie was zaterdag te vinden in De Rijp en Amstelveen. Die twee gemeenten hadden eerder al een programma opgezet voor 30 april 2013, maar vanwege de abdicatie van Beatrix werd dat aangepast.

Willem-Alexander beleefde een ‘fantastische Koningsdag’, zei hij zaterdag aan het einde van zijn tocht door Amstelveen. “Deze eerste Koningsdag is onvergetelijk geworden door bijna twee jaar voorbereiding en dat hebben we gemerkt.”

[NOVUM]