Dean Saunders veroordeeld voor mishandeling ex

Dean Saunders heeft een voorwaardelijke werkstraf van veertig uur opgelegd gekregen omdat hij zijn ex-vriendin heeft mishandeld. Hij kreeg ook 400 euro boete.

Dean Saunders heeft woensdag een voorwaardelijke werkstraf van veertig uur opgelegd gekregen omdat hij zijn ex-vriendin heeft mishandeld. De politierechter in Alkmaar veroordeelde de 33-jarige zanger bovendien tot het betalen van een boete van vierhonderd euro. Zijn ex deed vorige maand aangifte.

Saunders behandelde zijn voormalige vriendin Jamie Faber niet altijd even netjes. Ze zegt hem voorheen ‘altijd de hand boven zijn hoofd’ te hebben gehouden. “Maar ik kreeg het keihard in mijn gezicht terug”, laat ze weten aan RTL Boulevard. De zanger heeft de aantijgingen altijd ontkend.

Zijn advocaat wijst op een rapport van de relatietherapeut, die vindt dat ‘niet helder’ is geworden wie geweld gebruikte. De rechter denkt daar anders over. Of Saunders in hoger beroep gaat is nog onbekend. “In plaats van negatieve energie in een hoger beroep steek ik omwille van mijn zoon liever positieve energie in het verbeteren van de relatie met Jamie”, meldt de zanger.

Begin vorig jaar lasten de twee al een pauze in omdat ‘het niet meer werkte’, maar in april gingen ze definitief uit elkaar. Saunders en Faber hebben samen een 1-jarige zoon.

[NOVUM]