Zoek
Sluit dit zoekvak.

Backstreet Boy kiest geen kant in conflict Israël

AJ McLean kiest voor Israëliërs noch Palestijnen in het conflict in de Gazastrook. “Je kunt geen kant kiezen”, zegt de 36-jarige Backstreet Boy woensdag.

AJ McLean kiest voor Israëliërs noch Palestijnen in het conflict in de Gazastrook. “Je kunt geen kant kiezen”, zegt de 36-jarige Backstreet Boy woensdag tegen de Amerikaanse entertainmentsite TMZ.

Andere sterren zijn veel duidelijker in hun voorkeur. Zo betitelde het Spaanse acteurskoppel Penélope Cruz en Javier Bardem met andere beroemde landgenoten de handelwijze van Israël als genocide. Ook One Direction-zanger Zayn Malik en zangeressen Selena Gomez en Rihanna spraken hun steun uit voor de Palestijnen.

Eerder deze maand lieten de Backstreet Boys weten drie concerten in Israël af te blazen omdat de situatie er te gevaarlijk was. De afgelopen weken werd het staakt-het-vuren meermaals door beide partijen geschonden. Het zouden de eerste optredens van de Amerikaanse boyband in het land zijn geweest.

McLean zegt dat het wel de bedoeling is dat de concerten worden ingehaald. Data kunnen pas worden gepland als het stof in de regio enigszins is neergedaald.

[NOVUM]