Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bezoekers DWDB komen niet alleen voor muziek

Onderdelen uit De Wereld Draait Door krijgen meer aandacht op De Wereld Draait Buiten. “We hebben geleerd dat mensen de tv-kant ook heel erg leuk vinden.”

Onderdelen uit De Wereld Draait Door krijgen meer aandacht op de tweede editie van De Wereld Draait Buiten. “Wat ons opviel was dat mensen niet alleen voor de muziek kwamen, maar het ook fantastisch vinden om dingen vanuit het programma live op een podium te zien”, zegt Erik Vermeulen, redacteur van DWDD en mede-organisator van het zondag gehouden festival gebaseerd op het tv-programma tegen Novum Nieuws.

“We hebben geleerd dat mensen de tv-kant ook heel erg leuk vinden, dus we hebben die op wat grotere podia geplaatst zodat daar wat meer mensen bij kunnen”, gaat Vermeulen verder. Onder anderen hoogleraar Robert Dijkgraaf komt een college geven en enkele talenten van stand-upcomedycafé Toomler komen optreden. Voor de muziek zijn dit jaar onder anderen Kelis, Paolo Nutini en Selah Sue aangetrokken.

“Het is net zo verscheiden als ons eigen televisieprogramma. Daarin is muziek natuurlijk best belangrijk, maar het festival brengt meer met zich mee”, aldus Vermeulen. “Als het maar enigszins lijkt op vorig jaar dan wordt het een hele gezellige, leuke, vrolijke dag met heel veel cultuur, wetenschap en muziek: een heel gevarieerd programma. En volle bak.”

De Wereld Draait Buiten vindt plaats op het terrein bij de Amsterdamse Westergasfabriek, bij de studio waar DWDD wordt opgenomen. Het evenement beslaat vijf podia.

[NOVUM]