Filmmaker John Fasano (52) overleden

John Fasano is zaterdagnacht in zijn slaap overleden. De Amerikaanse scenarioschrijver, producent en regisseur is 52 jaar geworden. Dat bevestigt zijn advocaat.

John Fasano is zaterdagnacht in zijn slaap overleden. De Amerikaanse scenarioschrijver, producent en regisseur is 52 jaar geworden. Dat bevestigt zijn advocaat aan de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. Fasano is bekend van films als Darkness Falls en Another 48 Hrs. De oorzaak van zijn dood is nog onbekend.

Fasano maakte kennis met de filmwereld toen hij in zijn jeugd werd meegenomen naar de set van Husbands van John Cassavetes, met wie zijn vader was bevriend. Fasano had tijdens zijn schooltijd al bijbaantjes in de filmindustrie. De Amerikaan begon zijn carrière met monteren en het maken van filmposters. Dat leidde tot zijn eerste regieklus van een low budget horrorfilm.

De Amerikaanse filmmaker maakte ook tv-series en was actief als schrijver. Zo schreef hij een boek en talloze artikelen over wapens in diverse tijdschriften. Fasano laat een vrouw en twee kinderen achter.

[NOVUM]