Zoek
Sluit dit zoekvak.

Homeland-bedenker mist Emmy-nominatie

Alex Gansa vindt het erg jammer dat Homeland dit jaar niet is genomineerd voor een Primetime Emmy Award voor beste dramaserie. “Het doet pijn.”

Alex Gansa vindt het erg jammer dat Homeland dit jaar niet is genomineerd voor een Primetime Emmy Award voor beste dramaserie. “Het gebrek aan een Emmy-nominatie doet pijn. Maar we komen sterk terug”, zegt Gansa, die de serie samen met Howard Gordon bedacht.

De derde reeks, waarvan de laatste aflevering eind vorig jaar te zien was, kreeg meer kritiek dan zijn voorgangers. Critici vielen vooral over de dood van een populair personage uit de serie. “Het is voor ons heel moeilijk om objectief te kijken naar wat we hebben gemaakt”, zegt Gansa over de kritiek. “Ik weet niet hoe we naar onze laatste zes of zeven afleveringen kunnen kijken en niet kunnen vinden dat ze horen bij het beste wat op televisie komt.”

Homeland greep echter niet helemaal naast de Primetime Emmy Awards, die in augustus worden uitgereikt. Zo werden onder meer Claire Danes en Mandy Patinkin genomineerd voor hun spel in Homeland. Ook de eerste twee seizoenen van de show, die is gebaseerd op de Israëlische serie Prisoners of War, sleepten meerdere televisieprijzen in de wacht.

Het vierde seizoen van Homeland, dat vanaf 5 oktober wordt uitgezonden op de Amerikaanse zender Showtime, wordt momenteel opgenomen. Gansa heeft vertrouwen in de kwaliteit van de serie. “Het is misschien niet op elk punt perfect, maar het hart van de serie is goed.”

[NOVUM]