Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoverboard uit Back to the Future II onder de hamer

Het zwevende skateboard waarop Michael J. Fox’ personage was te zien in Back to the Future II wordt geveild, evenals vele andere filmrekwisieten.

Het lijkt erop dat Marty McFly eindelijk afstand moet doen van een van zijn favoriete stukken speelgoed. Het zwevende skateboard waarop Michael J. Fox’ personage was te zien in Back to the Future II wordt geveild, evenals vele andere filmrekwisieten. Dat schrijft het Britse Radio Times.

De opbrengst van het hoverboard wordt geschat tussen de tien- en vijftienduizend pond, zo’n dertien- tot negentienduizend euro. De organisatie benadrukt dat het plankje niet echt kan zweven, om eventuele klachten van kopers voor te zijn.

Onder de 375 veilingstukken bevinden zich ook het gouden kaartje uit Willy Wonka en de Chocoladefabriek, geschat op vijftien- tot twintigduizend pond, de Nautilus Car uit The League of Extraordinary Gentlemen, geschat op veertig- tot zestigduizend pond, en de leren jas die Arnold Schwarzenegger aanhad in Terminator 2: Judgment Day, die voor 22 duizend pond wordt aangeboden.

De veiling vindt van 1 tot en met 16 oktober plaats in een bioscoop in Londen.

[NOVUM]