Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hugo Metsers werkt aan documentaire over vader

Hugo Metsers jr. is bezig met een documentaire over zijn vader. “Ik wil een eerbetoon aan mijn vader maken. Ik vind hem een van de beste acteurs van Nederland.”

Hugo Metsers jr. is bezig met een documentaire over zijn vader. “Ik wil een eerbetoon aan mijn vader maken. Ik vind hem een van de beste acteurs van Nederland”, zegt de acteur over zijn gelijknamige vader in Story. “Hij doet zeker niet onder voor bijvoorbeeld Rutger Hauer.”

De 45-jarige Metsers vindt het frustrerend dat de carrière van zijn vader, die rollen had in films als Spetters, Lieve Jongens en Zwartboek, begin jaren tachtig in het slop is geraakt. “In de jaren zeventig was mijn vader een gerespecteerd acteur. Hij werd voor elke grote rol gevraagd. Begin jaren tachtig was dat ineens over”, vertelt hij. “Hij speelde nog wel aan het toneel, maar voor bioscoopfilms en televisieseries werd hij gepasseerd. Dat was en is nog altijd een enorme frustratie van mij.”

De 71-jarige Metsers heeft daar minder moeite mee. “Mijn vader is daar laconieker over. Hij berust daarin. Maar ik niet. Ik wil er graag achter komen waarom dat zo is. Waarom is mijn vader twaalf jaar lang de meest gevraagde acteur van Nederland en raakt hij daarna in de vergetelheid?”

De acteur was al in gesprek met een producent, maar deze heeft zich teruggetrokken. Nu is Metsers op zoek naar iemand anders. “Ik ga met een documentairemaker om de tafel zitten.” Hij wil de film wel snel af hebben zodat zijn vader hem nog kan zien. “Mijn vader is 71 jaar en heeft een broze gezondheid. Niet dat hij ernstig ziek is, maar ik maak me wel zorgen. Ik ben altijd bang dat hij elk moment kan sterven. Daarom wil ik dit eerbetoon binnen een jaar af hebben. Mijn vader moet het resultaat nog kunnen bewonderen.”

[NOVUM]