Zoek
Sluit dit zoekvak.

Imca Marina kreeg ’tweede kans’ na hartaanval

Imca Marina ziet haar leven na haar hartinfarct als een nieuwe kans. “Voor mij is het echt als een herkansing. Het is heel fijn dat ik nog even door mag.”

Imca Marina ziet haar leven na haar hartinfarct als een nieuwe kans. “Voor mij is het echt als een herkansing”, zei ze maandagavond in RTL Boulevard. “Het is heel fijn dat ik nog even door mag.”

“Ik zit onder de littekens, maar ben wel twintig kilo afgevallen”, lacht de 73-jarige zangeres, die in maart tijdens een vakantie in Turkije met spoed onder het mes moest. “Ik pas al mijn oude kleren weer. En alles van twintig jaar geleden is nu weer in de mode. Geweldig.”

“Ik weet nog dat de Turkse arts tegen mij zei: mevrouw, u krijgt een prachtig nieuw hart van ons, maakt u zich geen zorgen”, gaat Marina verder. “Ik heb nog even gebeden met Onze Lieve Heer, en voor de vorm ook met Allah”, lacht ze. “Dat heeft duidelijk geholpen.”

Marina was zeer verrukt met de duizend kaarten die ze kreeg van fans. Maar er kwam ook steun uit onverwachte hoek. “Ik kreeg ineens een enorm boeket van Reinout Oerlemans`, zegt Marina. Oerlemans werd onlangs zelf met hartklachten opgenomen. “Reinout, als je kijkt, een dikke kus van mij.”

[NOVUM]