Zoek
Sluit dit zoekvak.

Van der Gijp en Derksen willen ruzie niet uitpraten

René van der Gijp en Johan Derksen hebben geen zin om met elkaar rond de tafel te gaan om hun ruzie uit te praten. “Waarom zou ik dat doen?”

René van der Gijp en Johan Derksen hebben geen zin om met elkaar rond de tafel te gaan om hun ruzie uit te praten. “Waarom zou ik dat doen? Ik zit liever met mensen aan tafel die ik aardig vind”, zegt Van der Gijp maandag in VI Oranje. Beide heren beschuldigden elkaar ervan ‘het probleem’ van het RTL-programma te zijn.

“Daar geef ik René gelijk in. We hebben bij elkaar gezeten en daar kom je niet uit. Iedereen heeft zijn eigen standpunt en denkbeeld”, vult Derksen aan. Wel vindt de mopperkont dat de ruzie een ‘storm in een glas water is’. “René en ik kennen elkaar al veertig jaar en het is de eerste keer dat we botsen.”

Ook Van der Gijp vindt dat overtrokken is gereageerd. Wel kan de ruzie hem weinig schelen. “Wat moet ik er verder mee? Ik zit ermee aan tafel en verder vind ik er niks van. Het interesseert me echt geen zak.” Presentator Wilfred Genee is niet te spreken over de houding van zijn collega’s. “Ga gewoon heel volwassen met elkaar om de tafel.”

Van der Gijp begon zaterdag met moddergooien. De grapjas zei in een interview met Trouw onder meer dat het lijkt alsof Derksen geen plezier meer heeft in VI Oranje en met RTL te willen praten over de toekomst van het programma. Derksen haalde vervolgens in zijn column in Voetbal International, die dinsdag verschijnt, uit naar Van der Gijp. Zo noemde hij hem een ‘karikatuur van zichzelf’.

RTL liet maandag in een verklaring weten zich geen zorgen te maken over de toekomst van VI Oranje. “René, Johan en Wilfred zijn karakters die ook elkaar niet sparen, maar dat tegelijkertijd prima van elkaar kunnen hebben. Veel mensen schrikken daarvan, maar ik begin me juist pas zorgen te maken wanneer ze wat dat betreft op hun lauweren zouden rusten”, aldus Marco Louwerens, programmadirecteur van RTL 7. “We zijn nu al in gesprek over komend seizoen en die brainstormsessies verlopen uitstekend.”

[NOVUM]