Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zeldzaam stripboek Superman geveild op eBay

Een exemplaar van het stripalbum waarin Superman zijn debuut maakt, wordt geveild op eBay. Het album is een van de weinige originele exemplaren.

Een exemplaar van het stripalbum waarin Superman zijn debuut maakt, wordt geveild op eBay. De eerste aflevering van Action Comic is een van de weinige originele exemplaren waarvoor in 1938 een paar cent moest worden afgerekend. Volgens The New York Times kocht acteur Nicolas Cage het album in 1997 voor 150 duizend dollar en verkocht hij het later door.

Een soortgelijk album werd drie jaar geleden verkocht voor meer dan twee miljoen dollar. De online veiling gaat 14 augustus van start, waarna tien dagen kan worden geboden. Een deel van de winst gaat naar de Christopher & Dana Reeve Foundation, vernoemd naar de in 2004 overleden Superman-acteur.

[NOVUM]