Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zoon Parachina krijgt geen ‘Russische opvoeding’

De zoon van danseres Jevgenija Parachina krijgt geen strenge ‘Russische opvoeding’. “Ik ga geen spastische moeder worden”, zegt de Russische Parachina.

De zoon van danseres Jevgenija Parachina krijgt geen strenge ‘Russische opvoeding’. “Ik ga geen spastische moeder worden”, zegt de van oorsprong Russische Parachina dinsdag in het AD. “Ik ben ook grootgebracht op een relaxte manier. Mijn moeder was, zeker voor Russische begrippen, heel makkelijk.”

De 43-jarige Parachina en haar vriend Jeroen Jorna willen hun zoon Rafael, die woensdag werd geboren, wel tweetalig opvoeden. “Jeroen zingt de kinderliedjes in het Nederlands, ik in het Russisch. Al is dat er de eerste dagen bij ingeschoten.”

Parachina lag de eerste dagen na de geboorte in het Geboortecentrum van het Sophia Kinderziekenhuis. “Het is zo anders dan in Rusland. Daar lig je eerst een paar dagen in het ziekenhuis en wacht je man buiten tot de baby een paar dagen oud is”, legt ze uit. “Eenmaal thuis komt de familie helpen, maar verder bezoek krijgt de baby niet te zien.”

[NOVUM]