Afperser is oud-buurman van Linda de Mol

De 70-jarige man die wordt verdacht van het afpersen en bedreigen van John en Linda de Mol heeft naast Linda gewoond in Crailo. Dat meldt De Telegraaf.

De 70-jarige man die wordt verdacht van het afpersen en bedreigen van John en Linda de Mol heeft ruim een jaar naast Linda gewoond in Crailo. Dat meldt De Telegraaf zondag.

Voordat de verdachte een paar jaar geleden naar Zeist verhuisde, woonde hij op een steenworp afstand van de presentatrice. Hierdoor kende de man de omgeving erg goed en kon hij zijn acties optimaal voorbereiden.

De Zeistenaar is hoogstwaarschijnlijk de man die in september bij een banketbakker in Blaricum een doos taartjes bestelde voor John de Mol. Op de taartdoos liet hij een dreigbrief plakken. De politie kwam de man onder meer door zevenhonderd tips op het spoor. De verdachte blijft nog zeker twee weken in voorarrest.

[NOVUM]