‘Amal Clooney meest fascinerende persoon 2014’

Amal Clooney is door Barbara Walters uitgeroepen tot de meest fascinerende persoon van 2014. De Londense advocate trouwde in september met George Clooney.

Amal Clooney is door Barbara Walters uitgeroepen tot de meest fascinerende persoon van 2014. De Londense advocate trouwde in september met George Clooney, hoewel de acteur lang werd gezien als de meest vastbesloten vrijgezel van Hollywood.

De winnares van Barbara’s jaarlijkse lijst werd zondagavond bekendgemaakt op ABC tijdens de show Barbara Walters Presents: The 10 Most Fascinating People. Naast Amal werden onder anderen Taylor Swift, Neil Patrick Harris en Scarlett Johansson genoemd.

Hoe fascineer je een van de meest fascinerende mannen in de wereld, vroeg Barbara zich af over Amal, die bekend is als advocaat maar wereldberoemd werd door haar echtgenoot. Ze noemt het feit dat de in Libanon geboren brunette George Clooney naar het altaar heeft gekregen een van de grootste prestaties ooit.

George, die begin jaren negentig kort getrouwd was, vertelde Walters zelf in een beroemd interview in 1995 dat hij nooit meer zou trouwen. Hij veranderde snel van gedachten toen hij Amal leerde kennen. Een jaar na hun eerste date gaven ze elkaar in Italië het jawoord.

Walters maakt haar lijst sinds 1993 op uit personen die dat jaar het nieuws hebben gedomineerd. Vorig jaar ging de award naar Hillary Clinton. Andere voormalige winnaars zijn Steve Jobs (2011) en de Amerikaanse generaal David Petraeus, die in 2012 in het nieuws kwam wegens een buitenechtelijke affaire terwijl hij directeur van de CIA was.

[NOVUM]