Ariana en Sam Smith maken kans op Grammy

Ariana Grande en Sam Smith maken kans op een Grammy Award. De twee wereldberoemde artiesten zijn genomineerd in de categorie Beste popalbum.

Ariana Grande en Sam Smith maken kans op een Grammy Award. De twee wereldberoemde artiesten zijn genomineerd in de categorie Beste popalbum, zo is vrijdag bekendgemaakt.

Naast My Everything, het album van Ariana, en In The Lonely Hour van de Brit Sam Smith maken ook Coldplay (met Ghost Stories), Miley Cyrus (met Bangerz), Katy Perry (Prism) en Ed Sheeran (X) kans op de felbegeerde prijs voor Beste popalbum.

De organisatie van de Grammy’s heeft ook de genomineerden in een aantal andere categorieën bekendgemaakt. Zo zijn Iggy Azalea ft. Charli XCX met het nummer Fancy en Sia met de song Chandelier genomineerd voor een award voor het Beste nummer. Net als Sam Smith met Stay With Me, Taylor Swift met Shake It Off en Meghan Trainor met All About That Bass.

Voor de categorie Beste R&B-plaat zijn de genomineerden ook onthuld. Jhené Aiko (Sail Out), Beyoncé (Beyoncé), Chris Brown (X), Mali Music (Mali Is…) en Pharrel Wiliams (Girl) zijn de gelukkigen. Voor Beste countryalbum maken Dierks Bentley (Riser), Eric Church (The Outsiders), Brandy Clark (12 Stories), Miranda Lambert (Platinum) en Lee Ann Womack (The Way I’m Livin’) kans op een prijs.

De Grammy Awards worden wel gezien als de belangrijkste muziekprijzen ter wereld. Vrijdagavond worden de genomineerden voor andere categorieën ook onthuld.

[NOVUM]