België neemt afscheid van Luc De Vos

België heeft zaterdag afscheid genomen van Gorki-zanger Luc De Vos. De Sint-Pieterskerk in Gent zat helemaal vol voor de dienst. De Vos overleed vorige week.

België heeft zaterdagochtend afscheid genomen van Gorki-zanger Luc De Vos. De Sint-Pieterskerk in Gent zat helemaal vol voor de dienst.

Om 09.30 uur gingen de deuren van de kerk open en toen stonden al honderden mensen in de rij voor een van de achthonderd publieksplaatsen. Voor familie en genodigden waren 250 stoelen gereserveerd. Rouwenden die geen stoel in de kerk wisten te bemachtigen konden de plechtigheid via een geluidsinstallatie op het Sint-Pietersplein volgen.

Meerdere prominenten waren afgekomen op de afscheidsdienst, die om 11.00 uur begon. Zo waren de Gentse burgemeester, de Oost-Vlaamse gouverneur en de muzikanten van Triggerfinger aanwezig.

Gorki (dat eerst Gorky heette) bracht elf albums uit en had in België hits als Mia, Lieve Kleine Piranha en Anja. De Vos (52) was ook actief als columnist en schreef diverse boeken. Hij werd 29 november gevonden in een flat in Gent die hij als werkplaats gebruikte. Hij overleed aan acuut falen van een aantal vitale organen.

[NOVUM]