Benedict Cumberbatch wordt Doctor Strange

Benedict Cumberbatch heeft getekend voor de titelrol van Doctor Strange. De 38-jarige Britse acteur moet de rol ‘diepgang en oprechtheid’ geven.

Benedict Cumberbatch heeft getekend voor de titelrol van Doctor Strange in de aankomende Marvel-film. Volgens studiobaas Kevin Feige had de rol een acteur nodig die ‘diepgang en oprechtheid’ tot uiting kan brengen.

In een verklaring aan entertainmentblad The Hollywood Reporter laat Feige verder weten dat de 38-jarige Cumberbatch ‘het publiek zal laten zien wat Doctor Strange zo’n uniek en onweerstaanbaar personage maakt’.

In oktober werd al bekend dat Joaquin Phoenix had bedankt voor de rol van de voormalige chirurg die door een tovenaar wordt getraind om de wereld tegen het kwaad te beschermen. De naam van Cumberbatch werd al een tijdje genoemd, maar ook Ryan Gosling, Jared Leto, Tom Hardy, Justin Theroux, Ethan Hawke en Keanu Reaves zouden eerder nog in aanmerking komen.

De film, naar de stripboeken van Marvel, wordt geregisseerd door Scott Derrickson. Doctor Strange moet in het najaar van 2016 in de bioscoop draaien.

[NOVUM]