Bond-schurk Spectre rijdt in hybride Jaguar

De auto waarin James Bond in de nieuwe film Spectre rijdt, was al bekend. Maar nu is ook de wagen van de schurk uitgelekt: een Jaguar C-X75.

De auto waarin James Bond in de nieuwe film Spectre rijdt, was al bekend. Maar nu is ook de wagen van de schurk uitgelekt. Het Britse blad Autocar meldt dinsdag dat de bad guy in de nieuwe 007-film zich voortbeweegt in een Jaguar C-X75.

Het gebruik van de hybride Jaguar zou goed passen bij de slogan waarmee de autoproducent de nieuwe wagen in de markt wil zetten, Good to be Bad. Het zou niet de eerste maal zijn dat de schurk in een Bond-film een Jaguar rijdt. In Die Another Day (2002) en Casino Royale (2006) was dat ook al het geval. De Britse spion zelf rijdt dit maal weer in een Aston Martin. Het nieuwe model DB10 wordt door de autoproducent in de markt gezet met de slogan Good to be Bond, waarmee ook wordt verwezen naar de Jaguar-campagne.

De schurk in Spectre wordt gespeeld door acteur Christoph Waltz. De nieuwe Bond-film is genoemd naar het misdaadsyndicaat van Ernst Stavro Blofeld, de grote aartsvijand van 007. Fans verwachten dat Waltz, die in de film de bad guy Oberhausen speelt, uiteindelijk Blofeld of een nakomeling van de oerschurk is. Verder spelen actrices Monica Bellucci en Lea Seydoux mee in de film.

Daniel Craig prolongeert zijn rol als Britse geheim agent. Spectre wordt gedraaid door de Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema. De kostuums worden ontworpen door Jany Temime, die tientallen jaren in de Nederlandse filmwereld werkte. De nieuwe Bond-film gaat in november 2015 in première.

[NOVUM]