Cosby slaat terug met eigen rechtszaak

Bill Cosby heeft een zaak aangespannen tegen een van de vrouwen die hem van misbruik beschuldigt. Volgens Cosby heeft Judy Huth hem geprobeerd te chanteren.

Bill Cosby heeft een rechtszaak aangespannen tegen een van de vrouwen die hem van seksueel misbruik beschuldigt. Volgens Cosby heeft Judy Huth hem geprobeerd te chanteren.

De 56-jarige vrouw stapte dinsdag naar de rechter. Zij claimt dat de 77-jarige komiek haar in 1974, toen zij 15 jaar oud was, heeft aangerand en gedwongen tot seksuele handelingen. Ze zegt deze herinnering jarenlang te hebben onderdrukt, waardoor ze Cosby nu pas heeft aangeklaagd.

Volgens Cosby is dit allemaal onzin. In zijn rechtszaak, waarvan entertainmentwebsite TMZ de documenten in handen heeft, zegt hij dat Huth haar verhaal tien jaar geleden al tevergeefs aan roddelbladen probeerde te verkopen.

Vorige maand benaderde haar advocaat de raadsman van Cosby. Hij zou hem hebben laten weten dat Huth haar mond wilde houden in ruil voor honderdduizend dollar. Toen meerdere vrouwen met misbruikverhalen naar buiten traden, verhoogde hij dat bedrag naar 250 duizend dollar.

Cosby wil dat Huths rechtszaak wordt geseponeerd en dat de vrouw een boete krijgt.

[NOVUM]