Ed Sheeran: ik dank mijn carrière aan Spotify

Anders dan Taylor Swift, die haar muziek van Spotify verwijderde, heeft Ed Sheeran niets dan goeds te zeggen over de online muziekdienst. Dat zei hij donderdag.

Anders dan Taylor Swift, die haar muziek van Spotify verwijderde, heeft Ed Sheeran niets dan goeds te zeggen over de online muziekdienst. De Britse zanger denkt dat hij dankzij Spotify wereldwijd in uitverkochte zalen kan spelen.

“Voor mij is Spotify niet eens een noodzakelijk kwaad, maar het helpt me te doen wat ik wil doen”, zei Sheeran tegen de BBC na afloop van de BBC Music Awards, waar hij donderdagavond de prijs voor Britse artiest van het jaar won. De zanger is het niet eens met Swift, die de royaltytarieven van Spotify te laag vindt. “Volgens mij is het een prima bedrag. Ik krijg ook geen groot percentage van de verkoop van mijn albums. Ik krijg alle winst van mijn kaartverkoop, dus ik ga liever op tournee.”

Sheeran, die in 2014 wereldwijd de meest gestreamde artiest op Spotify was, snapt het standpunt van Swift wel. “Zij is al acht of negen jaar bezig. Zij komt uit een tijd waarin je platen verkoopt – het is pas sinds vijf jaar echt verslechterd. Dus mensen kopen haar albums en het voelt niet vreemd. Terwijl ik pas ben begonnen in de streaming-generatie.”

[NOVUM]