Geen aanrandingszaak tegen Cosby uit 1974

Het Openbaar Ministerie in Los Angeles zal Bill Cosby niet vervolgen wegens vermeende aanranding van een jonge vrouw in de Playboy Mansion in 1974.

Het Openbaar Ministerie in Los Angeles zal Bill Cosby niet vervolgen wegens vermeende aanranding van een jonge vrouw in de Playboy Mansion in 1974. Volgens de aanklagers is de zaak verjaard en kan er dus geen procedure worden opgestart tegen de in opspraak geraakte komiek en acteur. De verjaringstermijn voor een dergelijk vergrijp lag toentertijd op drie jaar.

Judy Huth deed aangifte tegen Cosby omdat hij haar dronken zou hebben gevoerd en naar het huis van Playboy-baas Hugh Hefner zou hebben meegenomen. Daar zou Cosby haar seksueel hebben misbruikt. De politie van Los Angeles was bereid in de zaak te duiken, aldus de krant Los Angeles Times van dinsdag.

Het is niet de eerste beschuldiging van seksueel misbruik tegen de 77-jarige Cosby. De afgelopen tijd claimden zeker vijftien vrouwen te zijn misbruikt door de tv-ster.

[NOVUM]