Golden Globe-nominaties voor House Of Cards

Bij de Golden Globes zijn de meest genomineerde series in de categorie drama dit jaar The Affair en House Of Cards. Beide werden genomineerd voor Beste serie.

Bij de Golden Globes zijn de meest genomineerde televisieseries in de categorie drama dit jaar The Affair en House Of Cards. Beide werden genomineerd voor Beste serie, bovenop nominaties voor de acteurs die hoofd- en bijrollen vertolken. Ook Downton Abbey, Game Of Thrones en The Good Wife staan wederom op het lijstje voor beste dramaserie.

Orange Is The New Black sleept de meeste nominaties binnen als komische televisieserie. Naast de nominatie als Beste komedieserie kregen ook hoofdrolspeelster Taylor Schilling en bijrolspeelster Uzo Aduba een nominatie voor hun acteerwerk. De series Girls, Jane The Virgin, Silicon Valley en Transparent dingen mee voor de titel beste komische televisieserie.

Grote winnaar bij de miniseries is Fargo. Na compleet genegeerd te worden bij de Screen Actors Guild Awards regent het nominaties voor de vernieuwde variant van de succesvolle film uit 1996. Zowel de hoofdsrolspelers Billy Bob Thornton en Martin Freeman als bijrolspeler Colin Hanks ontvingen een nominatie voor hun vertolking. Ook True Detective, met Matthew McConaughey en Woody Harrelson, is meerdere keren genomineerd.

[NOVUM]