Hobbit en Mees Kees winnen kerststrijd

De derde Hobbit-film, Gooische Vrouwen 2 en Mees Kees 3 waren op tweede kerstdag de best bezochte films. Voor de titels werden tienduizenden kaartjes verkocht.

De derde Hobbit-film, Gooische Vrouwen 2 en Mees Kees 3 waren op tweede kerstdag de drie best bezochte films in de Nederlandse bioscopen. Voor de drie titels werden vele tienduizenden kaartjes verkocht, zo blijkt uit de cijfers van de exploitanten.

The Battle of the Five Armies, zoals The Hobbit 3 officieel heet, is inmiddels door 620 duizend mensen gezien. In de Imax-bioscopen van Pathé waren alle voorstellingen de afgelopen dagen tot de laatste stoel uitverkocht. Gooische Vrouwen 2 is hard op weg naar de miljoen bezoekers, een mijlpaal die naar verwachting dit weekend wordt gehaald.

Verder doen ook familiefilms als De Pinguïns van Madagascar, Annie en Wiplala het goed en valt op dat Mockingjay, het derde deel uit de reeks The Hunger Games, ook na vijf weken nog steeds volle zalen trekt. Opvallend is het grote aandeel dat Nederlandse films deze week hebben: meer dan een op de drie bezoekers koos de afgelopen dagen voor een vaderlandse productie.

In de arthousebioscopen doet vooral Mr. Turner het op dit moment goed. De biografiefilm over de onconventionele Britse landschapsschilder werd inmiddels gezien door meer dan 33 duizend bezoekers.

[NOVUM]