Italiaanse actrice Virna Lisi overleden

De Italiaanse filmactrice Virna Lisi is donderdag op 78-jarige leeftijd in Rome overleden. Dat heeft haar zoon aan het Italiaanse persbureau ANSA meegedeeld.

De Italiaanse filmactrice Virna Lisi is donderdag op 78-jarige leeftijd in Rome overleden. Dat heeft haar zoon aan het Italiaanse persbureau ANSA meegedeeld. Lisi speelde in de jaren zestig diverse rollen in Hollywoodfilms en werd in 1994 op het filmfestival van Cannes uitgeroepen tot beste actrice voor haar rol in de Franse film Reine Margot van Patrice Chéreau. Daarin speelt zij de Franse koningin Catharina de Medici, die in 1574 medeverantwoordelijk was voor de moord op duizenden protestanten.

Regisseur Joseph Losey haalde Virna Pieralisi, zoals de actrice heette, in 1962 naar Hollywood voor een rol in zijn film Eva. De jaren erna was zij de tegenspeelster van Jack Lemmon in de komedie How To Murder Your Wife (1964) en van Frank Sinatra in Assault on a Queen (1966). Zij verliet eind jaren zestig Hollywood, omdat zij bang was voortaan alleen rollen als dom blondje te krijgen. In totaal was zij in meer dan vijftig films te zien.

[NOVUM]