Madonna: gelekt album zijn gestolen demo’s

De dertien tracks die woensdagochtend op internet gezet zijn, vormen samen niet het nieuwe album van Madonna, zo liet de zangeres Madonna woensdag weten.

De dertien tracks die woensdagochtend op internet gezet zijn, vormen samen niet het nieuwe album van Madonna, zo liet de zangeres Madonna woensdag weten via haar Instagram- en Facebookaccount. Het betreft volgens de Queen of Pop slechts een aantal demo-opnamen die nog niet af zijn en die al maanden geleden werden gestolen. “Bedankt dat je er niet naar luistert. Bedankt voor je loyaliteit”, zo begon ze de boodschap aan haar fans.

Het komt regelmatig voor dat albums van bekende artiesten enkele dagen, of hooguit een week voor de officiële verschijningsdatum via het internet ‘lekken’. In sommige gevallen zelfs met medeweten van de artiest in kwestie, omdat dat nuttige publiciteit kan opleveren. In het geval van Madonna was dat echter onwaarschijnlijk omdat er nog nergens een datum van verschijnen is genoemd en er ook nog geen titel van het album bekend is.

In de berichtgeving over het gelekte album circuleren de plaattitels Unapologetic Bitch en Iconic. Madonna werkt al ruim een jaar aan haar nieuwe album, waarbij ze onder anderen wordt bijgestaan door de producers Avicii en Diplo. Eerder dit jaar lekten er ook al enkele losse tracks van het album, waarbij het niet duidelijk was of het om demo’s of afgeronde nummers ging.

[NOVUM]