Michiel Huisman keert terug in Orphan Black

Acteur Michiel Huisman keert terug in het derde seizoen van de hitserie Orphan Black. De nieuwe reeks van de Britse thriller is volgend jaar te zien.

De Nederlandse acteur Michiel Huisman keert terug in het derde seizoen van de hitserie Orphan Black. De nieuwe afleveringen van de Britse thriller zijn volgend jaar te zien, zo heeft zijn agent bevestigd.

De 33-jarige Huisman vertolkte ook al een rol in het tweede seizoen, maar het was lange tijd onduidelijk of hij zijn rol zou prolongeren. Orphan Black vertelt over een kleine crimineel (Tatiana Maslany) die het leven overneemt van een vrouw die exact op haar lijkt. Vanaf dat moment is zij echter haar leven niet meer zeker. Huisman speelt haar ex, met wie zij samen een kind heeft. De eerste twee seizoenen zijn onlangs in Nederland op dvd en blu-ray verschenen.

Het is niet de eerste buitenlandse serie waarin de acteur te zien is. Hij speelde ook al een hoofdrol in Treme en is vorig jaar toegevoegd aan de vaste cast van fantasyfenomeen Game of Thrones.

Huisman speelt ook steeds meer in Engelstalige films. Hij draaide recent de speelfilm The Age of Adaline, met Harrison Ford en Blake Lively. En de Nederlander is binnenkort te zien in een bijrol in de roadmovie Wild, over een getroebleerde vrouw (Reese Witherspoon) die te voet langs de westkust van de Verenigde Staten reist.

[NOVUM]