Miss World Nederland als Volendammer naar finale

Het is een belangrijke dag voor Tatjana Maul uit Den Haag. De 26-jarige schoonheid kan zondagmiddag in Londen tot Miss World worden gekozen.

Het is een belangrijke dag voor Tatjana Maul uit Den Haag. De 26-jarige schoonheid kan zondagmiddag in Londen tot Miss World worden gekozen. Ze is al drie weken in Londen om zich voor te bereiden op de internationale missverkiezing.

“Voor zoiets groots is het heel normaal om gezonde zenuwen te hebben”, blikt ze vooruit op de slotronde. “We hebben al drie weken challenges gedaan waarmee we punten konden verdienen. Volgens mij heb ik dat heel goed gedaan, vertelt Miss World Nederland. “Tijdens de grote finale horen we de puntenverdeling.”

Maul heeft zondagochtend nog een generale repetitie voor de boeg, waarna de make-up wordt aangebracht voordat de grote show begint. Er is geen bikinironde, wel zijn er eliminatierondes en een vragenronde. Een belangrijk onderdeel van de missverkiezing is dat de meiden allemaal in nationaal kostuum opkomen. “Dat ziet er heel leuk uit. Zelf draag ik een Volendams pakje, inclusief een hoedje. Ik droeg er aanvankelijk ook houten klompen bij, maar dat maakte toch iets teveel lawaai op het podium. Dus nu heb ik klompensloffen aan.”

“De kans dat ik win is 1 op 121. Natuurlijk hoop ik dat ik win. Het is mijn grootste kinderdroom deze missverkiezing te winnen. Ik geef vandaag 180 procent en ga mijn uiterste best doen.” Op basis van de punten die ze afgelopen weken kon verdienen, kan Maul in de top 25 of top tien belanden. Bij de laatste tien begint de puntentelling opnieuw. Bij de vijf die het hoogst eindigen beslist de jury aan de hand van vragen wie Miss World wordt.

Met een aantal concurrentes heeft Tatjana vriendschappen gesloten. “Ik had verwacht dat het verschrikkelijk zou zijn. Ik had horrorverhalen gehoord, maar we hebben het hier heel gezellig gehad. De weken zijn echt voorbij gevlogen”, vertelt Tatjana. “Met een paar meiden ben ik intussen vriendinnen geworden. Het ligt er ook aan hoe je er zelf in staat. Doe je gemeen, dan krijg je gemene reacties terug. Als je aardig blijft, doen mensen ook aardig terug.”

Tatjana heeft internationaal business management gestudeerd en is momenteel bezig met een studie sportpsychologie. Ook is ze actief op haar blog dancyfood.nl, waar ze schrijft over gezonde voeding en sport. “Wat ik met mijn deelname aan de verkiezing wil bereiken? Het is een groot platform om anderen te kunnen helpen. Ik kan het gezicht worden van zo veel mensen zonder stem en hoop daarmee het verschil te maken.”

[NOVUM]