Nieuw album Coldplay heet A Head Full of Dreams

De nieuwe plaat van Coldplay krijgt de titel A Head Full of Dreams. Coldplay is al druk bezig met de opvolger van Ghost Stories, dat in mei verscheen.

De nieuwe plaat van Coldplay krijgt de titel A Head Full of Dreams. Dat verklapte frontman Chris Martin aan dj Zane Lowe van BBC Radio 1. Coldplay is al druk bezig met de opvolger van Ghost Stories, dat in mei verscheen.

“We hebben dit verder aan niemand verteld”, zei Martin. Hij onthulde verder dat de band het album ziet als ‘het laatste Harry Potter-boek’. “Niet dat er niet ooit nog wat komt, maar dit is de afsluiting van iets. Ik moet het zien als het laatste ding dat we doen, anders zouden we er niet alles instoppen.”

Het is niet duidelijk wanneer het zevende album van Coldplay af moet zijn, maar wanneer het zover is, gaat de band op tournee. Eerder dit jaar bracht Coldplay hun zesde studioalbum uit, Ghost Stories. De eerste single van die plaat, Magic, werd donderdag door BBC Radio 1 uitgeroepen tot de Hotste Plaat van 2014.

[NOVUM]