Première The Interview op internet

De film The Interview gaat niet in de Amerikaanse bioscoop in première, maar op internet. Woensdagmiddag lokale tijd is het al zover op YouTube en Google Play.

De film The Interview gaat niet in de Amerikaanse bioscoop in première, maar op internet. Woensdagmiddag lokale tijd is het al zover. De film zal dan te huur en te koop zijn via onder meer YouTube en Google Play. Eerder woensdag gingen berichten rond dat de film vanaf donderdag op YouTube te zien zou zijn.

Dat heeft filmproducent Sony Pictures woensdag bekendgemaakt. The Interview is vanaf eerste kerstdag ook te zien in driehonderd bioscopen in de VS.

The Interview zorgde de afgelopen tijd voor veel ophef. Noord-Korea maakte stampij omdat in de film de fictieve moord op Kim Jong-un wordt beraamd. De systemen van Sony werden gehackt. Volgens de Verenigde Staten is Noord-Korea daar de schuldige van.

[NOVUM]